21 märts 2017

V-ameti L-kaitse spetsialist Tõnu X: „Probleemi lahendamiseks tuleb koerad ära tappa! Võin ise ära teha ja see maksaks 20-30 eurot tükk!“

L-maakonna, M-vallas peab üks talumees koeri. Asjad on käest läinud ja täna on penisid kuskil kümne ringis. Omanik ise ka ei tea kui palju tal koeri on. Kuna emased ja isased on koos, siis ei maksa ka imestada kui neid varsti seal palju rohkem ringi siiberdab.

Kuute pole ja ka koerte ninaesine on üsna kesine. Loomakaitse liit kaebas V-ametkonna spetsialist Tõnu X-le, sest härra tööks on loomade kaitsmine ja ta saab riigilt selle eest ka palka.

Tõnu X käis kontrollimas ja tegi ettekirjutise, milles käskis kuudid ja aiad korda teha. Tähtaeg oli mäletamist mööda 23 veebruar. Koerte omanik ei liigutanud aga lillegi ja pani enamuse penidest lihtsalt lageda taeva alla või võsa vahele ketti! Tähtaja saabudes helistas koeraomanik Z riigiametnik Tõnu X-le:

„Olin haige 2 nädalat! Ole meheks ja anna paar nädalat vana tutvuse nimel veel pikendust. Selleks ajaks teen kõik korda!“

Kuidas sa oma tuttvale ikka ütled? Eks ole? Ja Tõnu X määraski uue tähtaja – 20 märts ehk eile.

L-Liidu vabatahtlik Kaija Y käis eile olukorraga tutvumas ja muutunud polnud tuhkagi. Helistas siis Tõnu X-le ja kurtis muret. Eesti riigi ametliku loomakaitse spetsialisti Tõnu X seisukohad olid järgmised:

*Koerad tuleb magama panna. Pakkusin omanikule, et teen ise ära 20-30 eurot tükk! Mehel seda raha pole ja sellepärast ehitab kuute!

*Nagunii omanik varsti enam ei suuda ja siis paneme koerad nagunii magama!

*Tegu on ju M-vallaga ja nemad ei maksa raudselt millegi eest ja seetõttu ei saa koeri ära võtta ja varjupaika toimetada! Paneme magama!

*Lagunenud laudas elab tõesti 10.5 aastane pull. Loom on isegi PRIA-s arvel. Soovitasin omanikule pull tapamajja viia ja kui tapamaja teda ei taha, siis oma tarbeks maha lüüa!

*Ma kardan seda loomaomanikku! Tegu on vana poksijaga, kellega tuleb leebelt asju ajada, sest jõudu on tal palju, aga mõistust mitte nii väga!

Vat selline Eesti riigi loomakaitseametnik, kelle kindel veendumus on see, et kõik hädasolevad loomad tuleb maha lüüa! Lisaks kardab ta loomapiinajalt molli saada! Täielik absurdikomöödia on aga see, et Tõnu X teab juba ette, et M-vallast nagunii raha ei saa ning lööb käega.

*Kulla Tõnu Iksikene, kas kuradile ei tahaks käia või endale uut tööd otsida? 

Mine näiteks H-linna Selverisse kärusid lükkama!!! Sinu asi on loomi aidata ja muide mina koos teistega Eesti inimestega maksan sulle palka! Nii, et tee oma tööd või otsi selline millega hakkama saad!

*Mis see sinu asi on, et M-vallal pole raha? 

Sina pead tagama loomade heaolu ning Eesti seaduste kehtimise ka M-vallas!

*Kardad loomaomanikult peksa saada? 

Hallooo, Eestis on ka politsei olemas kui ise püksid täis teed ja mähkmeid kannad. Muide, loomakaitse liit saadab sulle paki mähkmeid, et ikka oma tööd saaksid teha ja loomi kaitseksid. Millist marki ja suurust sa kasutad?

Mis pagana asutus on see müstiline Veterinaar- ja Toiduamet (VTA), kus justnagu töötavad inimesed, kes saavad igapäevaselt palka selle eest, et tegeleda loomade kaitsmise ning seadusandluse täiustamisega? 

Ise küsin, ise vastan ja nende koduleht jagab järgmist informatsiooni:

*VTA loomakaitsebüroo eesmärgiks on tagada loomadele kaitse inimese sellise tegevuse või tegevusetuse eest, mis ohustab või võib ohustada loomade tervist või heaolu.

*VTA Loomakaitsebüroo korraldab ja teostab loomade, lindude, kalade, selgrootute loomade heaolu ja tervisejärelevalvet.

*VTA Loomakaitsebüroo nõustab ja koolitab ameti kohalike asutuste (maakondade veterinaarkeskuste) järelevalveametnikke ja volitatud veterinaaraste.

*VTA Loomakaitsebüroo koordineerib ja kontrollib nende tööd.

*VTA Loomakaitsebüroo korraldab ja teostab järelevalvet veterinaarteenistust ja loomakaitset reguleerivate õigusaktide täitmise üle oma pädevuse piires.

*VTA Loomakaitsebüroo teeb ettepanekuid loomakaitset reguleeriva seadusandluse täiustamiseks.

Pärnu veterinaarkeskuse Sillari juhtumit kindlasti mäletate? Proua arvas, et üks hobune on täitsa-täitsa terve. Loomakaitse Liit nii ei arvanud. Õnneks politsei ja prokuratuur ka mitte ning hobusenäljutaja läheb veel sel nädalal kohtu ette. Oli vist sel nädalal? Või järgmisel? Ahh, vahet pole ja peaasi, et läheb! VTA oleks aga suures loomade päästmistuhinas lasknud sellel suksul lihtsalt nälga kooleda. Vat see on tase!

Kindlasti küsite, et miks ma täisnimesid välja ei toonud? Kohe seletan ja nimelt konfliktlugudes tuleb võtta ka teise poole seisukoht, aga ma ei viitsi mingi blogiartikliga enne suurt puhkust suurt jännata. Sestap leppige praegu sellega ja küll ma pärast reisi nii Tõnu X kui selle pulli- ja koertekarja omaniku ette võtan ning siis tuleb juba artikkel, mis vastab igati kõikidele ajakirjandusnormidele.