10 juuli 2023

Luigejaht vol.2

"Heiki, häbi sul olgu kõike vaese luige kaela ajada! Ise pead end veel loomapäästjaks!? Kusepidamatus pole häbiasi, aga sa peaksid uroloogi poole pöörduma," soovitas Sõle loomakliiniku loomaarst dr. Merili Kesner ja lisas, et nende kliinikust võin isastele koertele mõeldud mähkmeid soodushinnaga saada.

Mnjah, arsti juba ei peta, aga teile valetamine peaks läbi minema küll. Pagana Stromka luik on süüdi tegelikult - kaks korda olen talle merde järele läinud, aga tulu sellest ei tõusnud. Ikka on kiirem. Vees lausa superkiire!

Üleeile passin poole ööni seal ja sain teha nelja tunni jooksul neli katset - kõik mööda. Eile käisin kohal kolm korda, sealjuures ka südaööl kuid linnud olid merel.
 
Täna hommikul olid kaldal ja lendasin kohe võrguga peale. Neil on aga oma kaitsetaktika - isane astub ette ja emane putkab tittedega sel ajal vette kui üritan temast mööda saada. Proovisin ka sellist trikki, et katsin ühe poja võrguga kinni lootuses, et emme tuleb järele. Valesti arvasin, sest emme jäi kahe pojaga eemale ja hoopis issi tuli järele. Andsin ta võsukese rahumeelselt üle ja suurt tüli sellest ei tõusnud.

Rääkisin ka BLRT meestega ja nende sõnul on see "võru" tal kuu või rohkemgi ümber kaela. Neil paat ka ja proovisid ära võtta, aga ebaõnnestusid nemadki. Ometigi ühe plussi saavad nad kirja panna küll ja nimelt jäi üks poegadest kalavõrku kinni. Päästsid välja ja lasid pere juurde tagasi. Vägev!
 
Võiks ka Päästeametile teada anda, aga nii lihtsa asjaga ei taha neid nagu tüüdata. Lisaks on mootorpaadiga omad ohud alustades sellest, et poeg võib mootorilabadega hakitud saada kuni vanemate minema lendamiseni välja - nad siiberdavad ju kõikjal ringi ja ürita otsasõitu vältida. See on omaette kunst.

Sestap tasa targu ja nagu Ukraina vasturünnak. Kindel on see, et ühel heal päeval ma ta kätte saan ja selle neetud kee ta kaela ümbert võtan. Seega rahu ainult rahu ja veidikene kannatust.

Seotud lugu: Luigejaht