19 mai 2015

"MTÜ Jooksev koer kogus annetusi olematu koera raviks?"

11143100_1424948557825973_2728857080340019634_nÜks ebameeldiv ja väheke haisev lugu. Eestimaa Loomakaitse Liit palub politseil kontrollida, kas MTÜ Jooksev koer juhataja poolt inimestelt vigastatud koera raviks korjatud raha on ikka looma abistamiseks kasutatud.

Eestimaa Loomakaitse Liidule teadaolevalt kogus MTÜ Jooksev Koer juhataja Aivo Sihvart mullu augustis Facebooki kaudu inimestelt annetusi vigastatud koera aitamiseks. Väidetavalt tabanud Keila lähistel elanud 76aastase Liidia hundikoer Robit õnnetus, kes jäi talveks toodud küttepuude koorma alla. Sihvarti sõnade kohaselt diagnoosinud veterinaar kahest kohast murtud puusa. Operatsioon maksvat 300 eurot, surmav süst nelikümmend. Aivo Sihvart kinnitas toona, et perenaine soovinud koera "magama panna", aga ta suutnud ta siiski ümber veenda.

"Kui Eestimaa Loomakaitse Liit soovis koera ravi toetada ning uurisin koera seisundi ja raviarsti kohta, ütles Aivo Sihvart mulle, et Ursula Mesikäpp Nõmme Loomakliinikust teeb operatsiooni", teatas liidu juhatuse liige Kadri Võrel ja lisas, et pärast kontrollimist selgus paraku, et loomaarst Ursula Mesikäpa poole polnud Sihvart pöördunud ega ta teadnud ka kõnealusest koerast midagi. Sihvart ei avaldanud perenaise ja koeraga seonduvat ega võimaldanud ka koera näha. Lisaks kustutas mees kiiresti ka liidu poolt tehtud vastavad päringud oma Facebooki lehelt. Seetõttu tekkis loomakaitsjatel põhjendatud kahtlus, et Aivo Sihvart tegeles pettusega ning annetuste teel kogutud raha koera aitamiseks tegelikult ei kasutanud. Kahtlusi tekitab veel asjaolu, et mõnedele Robit aidata soovinud inimestele väitis Sihvart hoopis, et perenaine on 50-60 aastane Elsa. Kuigi veterinaari sõnul mingit operatsiooni ei toimunud, siis nii mõnelegi koerasõbrale kinnitas Sihvart hilisemas vestluses nii selle kulgu kui loomakese paranemist. Annetusi kogunes lõpuks kokku umbes 700 euro ringis ja Aivo Sihvart tänas heldeid annetajaid ka avalikult:http://www.ohtuleht.ee/…/helded-abistajad-paastsid-koera-el…

Täna möönab Sihvart, et operatsiooni ei tehtudki Nõmme loomakliinikus vaid ühes Lasnamäe odavas nn "keldri loomakliinikus", mille asukohta ta ei avalda. Lisaks väidab mees, et tegemist olla sama koeraga, kes hiljuti Laulasmaalt päästeti ja kes on tänaseks surnud. Tolle koera nimi oli aga hoopis Roki ja tema perenaine Anne teats, et pole Sihvartiga kunagi kohtunud. Lisaks pole Roki iial ka puukoorma alla jäänud ega ka ühelgi teisel operatsioonil käinud. Ainus mis tõele vastab, on see, et Roki nimeline koer tõesti kahjuks hoiukodus suri.

Eestimaa Loomakaitse Liit palub politseil asjaolusid kontrollida ning välja selgitada, milleks kasutas Sihvart heausksute inimeste poolt annetatud raha ning kas kõnealune koer Robi ja tema perenaine Liidia või Elsa ka reaalselt eksisteerivad.