27 aprill 2015

"Facebooki konto kaaperdati ära ja ühes sellega läksid kaduma ka 5aasta jooksul kirjutatud lood"

Tere taas! Olin siin vahepeal kadunud ja nii mõnedki küsisid, et kas tegin feissaris "enestapu"? Tegelikult ei teinud ja mu konto koos 5000 sõbra ja ma-ei-tea-mitmesaja-jälgijaga lihtsalt kaaperdati ära ning nagu välja tuleb siis seda tagasi saada ei õnnestugi. Annan Teilegi teada kuidas kõik toimus ja ehk oskate tulevikus siis vähemalt enda kontot hoida. 11 märtsil tuli mu telefonile prantsuskeelne teade:

Bonjour Heiki,
L’adresse électronique vonwalner@gmail.com a été retirée de votre compte Facebook, mercredi 11 mars 2015, 10:05 (UTC+02).
Si vous l’avez fait, vous pouvez ne pas tenir compte de ce message.
Si vous ne l’avez pas fait, veuillez sécuriser votre compte.
Merci,
L’équipe Sécurité Facebook



Kuna läppar oli remondis, siis oma nädalajagu ei käinud ka netis. Taas sisse logida üritades väitis aga Facebook, et mind pole olemas ja pole kunagi olnudki. Tegelikult oli see juba oma kümnes kord kui kontot üle võtta taheti ja seekord see ka õnnestus, sest konnaõgijate keelt ei mõika ma kohe sugugi mitte ja nii ta haihtus nagu kevadine lumi. Täna juba tean, et esimeses kirjas päriti kas soovin parooli vahetada. Kuna ei reageerinud, siis vennikesel see ka õnnestus. Järgmisena muutis ta ära juba emaili aadressi ja ka selle kohta tuli teade:

Bonjour Heiki,
L’adresse électronique ruvnvoiv@outlook.fr a été ajoutée à votre compte Facebook, mercredi 11 mars 2015, 10:05 (UTC+02).
Si vous l’avez fait, suivez les instructions envoyées à ruvnvoiv@outlook.fr.
Si vous ne l’avez pas fait, veuillez sécuriser votre compte.
Merci,
L’équipe Sécurité Facebook

Minu jaoks on tegelikult selgusetu milleks kellegile seda kontot vaja oli, aga kaaperdajaks oli igatahes keegi Narva töllmokk:

Bonjour Heiki,
Votre mot de passe Facebook a été changé, mercredi 11 mars 2015, 10:04 (UTC+02).
Système d’exploitation: Windows
Navigateur: Chrome
Adresse IP: 85.196.251.114
Estimation du lieu: Narva, 44, EE
Si vous l’avez fait, vous pouvez ne pas tenir compte de ce message.
Si vous ne l’avez pas fait, veuillez sécuriser votre compte.
Merci,
L’équipe Sécurité Facebook

Kuigi IP-aadress on teada, siis tegelikult pole teha midagi, sest FB konto pole selline väärtus, mille varastamist politsei uuriks või mille eest kohus karistaks. Algselt saatis tüüp minu nimel laenupakkumisi ja siis oleks ta saanud identiteedi vargusega vahele võtta, aga hiljem vahetas ka nime ära ja otsad olidki vees. Paari nädala pikkune kirjavahetus Facebookiga ei viinud samuti kuhugi, sest ilmselt nad ei loegi neid läbi vaid arvuti saadab automaatselt vastuse, milles soovitatakse pöörduda HELP-lehe poole. Kuna kõik andmed olid vahetatud, siis reaalset abi sealt ei saanudki. Punkt ja aamen! Olin siin jupp aega kahevahel, et kas teha uut kontot või mitte, aga kuna päris paljude loomade väärkohtlemisest sain teada just feissari kaudu ja ka inimeste murekirjad laekusid just siia, siis eelkõige just sellepärast alustangi taas nullist. Lisaks olen omapoolse selgituse võlgu nii "naisepeksu" keissi tagamaade kui loomakaitse arvelt rahade nihverdamise koha pealt ja kuna meedia neid ei avalda, siis juba lähitulevikus annan omapoolse põhjaliku selgituse juhtumite kohta. Kui muidugi keegi teab kuidas vana konto tagasi saaks, siis oleksin hää nõu eest juba ette tänulik.