25 märts 2020

"Eksootiline tegelane tuli salaja riiki"

Eksootiliste loomade ja lindudega äri on pask. Vabandan nende ees, kes teist meelt on, aga minu arust võiksid ja peaksid need elukad seal vabalt elama, kus loodus nad sättis.

Seda ikka teate kui palju imeilusaid värvilisi akvaariumikalu transpordi käigus hukka saab? Kuskil kaugel on neil kilohind, meil maksab tükk, aga see selleks. Raha ei haise või tegelikult haiseb ikka. Loomaraha kohe eriti nii korjuste kui sita järele selle sõna otseses tähenduses.

Et natukenegi eksootikute piinu vähendada sõlmis Loomapäästegrupp ameeriklaste FBI loomakaitse osakonna ja Indoneesia valitsusega salakokkuleppe ja koostöö päädis esimese loomaärika arreteerimisega Tallinna lennujaamas paar päeva tagasi.

Lugu pole tegelikult üldse nii põnev ja Indoneesiast tulnud pere leidis oma kohvreid lahti pakkides lihtsalt ka ühe salamahti piletita kaasa tulnud sisalikust jänese. Oli teine pugenud karpi ja tundis end seal üsna mõnusalt. Need tüübid on kiired. Oi-oi kui kiired ja pole ka mingi ime, et teda ei märgatud.

Kuna tegemist oli lennukijänesega, siis märkisingi sekelduste vältimiseks liigiks dokumentidesse "Indoneesia jänes". Läks läbi nagu njuhti, sest meie riigi, aga ka mo enda tase on kajakas-põder-kits-hüljes. Neid elukaid ametnikud teavad ja tunnevad.

Tegelikult on selle Geko ladinakeelne nimetus Sphaerodactylus savagei ja pärisin miks ta just Maarjamaale otsustas reisida?

"Teil tubli valitsus, eriti õiglane kohtusüsteem ja loomakaitseseadus. Lisaks pole siin teisi gekosid nii massiliselt jalus kakerdamas ja see tagab piisava toidutagavara."

Tere tulemast! Eesti võtab kõik hädalised vastu ja ma tahaks näha milline ametnik praegu mingit võõrliigijama rääkima julgeb hakata?!