23 märts 2020

"Jüri rahvas! Kelle kiisuke on kadunud?"

 Jess! Jess! Jess! Joppenpuhh ja hurraa! Ellu jäi! Südametud autojuhid käigu persse! Sügav kummardus hoolivatele inimestele.

Eilne ja tänane päev on karmid olnud - ainult laibad! Eile kolm kassi, viimane neist peale kella 23, kes Viimsis auto alla jäi. Täna Määra koer, keda samuti polnud võimalik päästa.

Kõikidel neil lugudel on üks ühine joon - looma ei jäänud abistama teda sandistanud autojuhid vaid juhuslikud möödujad. Viimsi kiisu tõid kliinikusse vastu sõitnud autos olnud inimesed, kelle nähes õnnetus juhtus. Juhil poogen!

Tänases eelmises blogiloos mainitud koerast andis samuti teada inimene, kes hiljem mööda sõitis, sest talle tundus, et loom vajab abi.


Ohh see koer, koer, koer! Nägin teda vaid pildilt ja mul on nii-nii-nii kahju ning taaskord ma ei mõista miks sellise asjaga üldse tegelen?

"Rooli taga ülbe kunn, päriselus lontis munn!", viisakas riimike on antud juhul vägagi paslik ja andku hea lugeja see mulle andeks.

Jüri alevikus Aaviku teel täpselt sama lugu. Kiisuke, lõug verine, keset sõiduteed lebamas. Vedas, et järgmine koju sõitev mees kinni pidas. Vähe sellest! Ta tõstis vigastatud looma hellalt masinasse ja sõitis Tallinnasse kliinikusse, kus ohver meile üle anti. Müts maha ja oleks vaid taolisi inimesi rohkem!

Kiisuke vaadati Loomade Kiirabi Kliiniku arstide poolt hoolikalt üle ja tohtrid nentisid, et see pisike on tõesti õnnesärgis sündinud - ainult riivakas ja põrutus. Jess! Jess! Jess! Joppenpuhh ja hurraa!

Ööseks jätsin ta siiski arstide hoole alla ja juba homme reisib ta gängi hoiukodusse uut armastavat peret ootama. Seda muidugi juhul kui omanik välja ei ilmu. Kassike on kiibitud kuid registrites igasugused märked puuduvad. Anna endast siis teada:

1414, help@animalrescue.ee

Loomapäästegrupp loodab teie abile arvete tasumisel. Olgu me patsiendid elus või surnud, aga arved tahavad ikka maksmist ja see ei muutu nii kaua kui oma kliiniku püsti paneme. Ega siiski saa täiesti tasuta teha! Selge see!

Kurbade lõppudega lugude puhul me annetusi ei küsi, aga teistel puhkudel küll. Oleme juba ette tänulikud, kes Jüri kiisukese ravi toetavad!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Loomade ja lindude ravi saad toetada ka meie annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)