12 aprill 2017

"Me nõuame, et ta sa oma koera koonu kinni teibiks!"


Tallinnas, Õismäel näikse varsti suuremaks verevalamiseks minevat. Vähemalt nii pelgab üks koeraomanik, kes leidis töölt naastest oma ukselt kurjakuulutava hoiatuskirja:

"TÄHELEPANU! 


NÕUAME, ET ENAM EI KOSTAKS EI ÖÖSEL EGA PÄEVAL KOERA HAUKUMIST EGA ULGUMIST! SEE ON HOIATUS MEIE TREPIKOJA ELANIKE POOLT!!!"

Ma nüüd mõtlen siis oma napi aruga, et mida ja keda nad hoiatavad ning kuidas edasi tegutsevad? Variante on kaks - kas lüüakse maha koeraomanik või killitakse ää ta peni!

Ma saan üsna tihti kaebusi korteris haukuvate koerte pärast. Tegelikult pole mõtet mulle kaevata, sest ma olen ikka praegu sellises organisatsioonis tegev, mis eelkõige loomi haukuvate ja hammustavate inimeste eest kaitseb.

"Ma ei talu seda rohkem, naabrite koer haugub 24/7/365 !!!"

Minge seenele oma jutuga! Kohe niipalju haugub ja üldse ei maga ega söö ega joo? Vaesekesed! Mõistagi segab kui üleaedsete peni sagedasti endast kuulda annab, aga vähemalt päevasel aal ei tohiks see nüüd küll kellegi asi olla! 

Selge see, et loomapidamine ei tohi teisi inimesi oluliselt segada. Sama selge on aga ka see, et meilt kõikidelt nõutakse teatavat talumust ja kõik siin ilmas ei käi just nii nagu üks või teine inimene sooviks. Ei hakka taaskord kõike üle kordama, aga loomakaitse liidu lehelt saab teinekord ka kasulikke nõuandeid. Näiteks haukuvate koerte ohjeldamise kohta on meil täitsa näpunäited olemas.

Aga nõuda on tore ja nõuan nüüd kodanikuna minagi oma õigusi taga:

"TÄHELAPANU NAABRIMUTT!!!

KÄESOLEVAGA NÕUAN MINA, HEIKI VALNER, ET SA ROHKEM EI LIIGUKS RINGI PÄEVASEL AJAL! SA KASUTAD RÕVEDALÕHNALÕHNALIST ODEKOLONNI JA SU MEIK UP ON MAITSELAGEDUSE TIPP!!! JA SEE NÕUKOGUDE EESTI LIPUVÄRVIDES KLEIT! JA SU KRIISKAV HÄÄL! 

SEE KÕIK ON TALUMATU JA VIINUD MEIE TÄNAVA ELANIKUD ENESETAPU ÄÄRELE! MA NÕUAN, ET SA PÄEVAL PASSIKSID VAGUSI TOAS EGA TRAUMEERIKS NORMAALSEID INIMESI EGA LOOMI-LINDE! MA NÕUAN, SEE ON VIIMANE HOIATUS!!!"

Koeraomanik on mures. Alloleval pildid poseeriv "kuritegelik haukuja" aga mitte - tema ei tea inimeste jauramisest midagi vaid elab rahulikult oma koeraelu. Ja mõistagi ta haugub. Teinekord igavusest või igatsusest. Vahetevahel aga lihtsalt niisama. Loomulikult ta valvab vara ka ja õigustab oma eksistentsi tubli valvurina. Nii mõnelegi ainult enda häält armastavale inimesele tundub see aga ebanormaalnre olevat. Midagi pole parata või kolige siis metsa!

"Ei kurat! Metsa ka ei saa kolida , sest seal ju kriiskavad ja märatsevad vastikult nõmedad linnud ja põrisevad igasugu lendavad putukad!"

Ma muidugi ei tea nüüd, mida Õismäe inimesed ette võtavad, aga kirjakese all oli ka mingi number, millelt täpsemaid selgitusi jagatakse - 56 606 602, koerasõbrad, helistagem siis ja nõudkem aru! Meil on selleks õigus! Me nõuame!