15 jaanuar 2024

Pisa

Õhus on kevadet. Kui mitte kohe järgmise pilve taga, siis üleüleüleüleüleülejärgmise taga kohe kindlasti. Hea ilm lausa kutsub õue ning sestap säädsime Nõpsi ja Rutsiga sammud Kalamaja poole. 

Poeg elab seal ja plaanisime külla minna. Ühtlasi oleks väisanud ka naist, kes ta ilmale aitas. Kuigi tema roll kogu protsessis oli üsna tühine, siis tänapäeval tuleb “solvumiste” vältimiseks kõik osalised ikka ää mainida, et ei jummala eest ei solvutaks. Õnneks pole meie pere emme mingi solvuja tüüp, aga seda, et ta käed puusas silmad kissis sind põrnitsema kukub, on targem igal juhul vältida. Halvemal juhul võib ta su kiviks moondada. Paremal juhul kinnimajja saata. 

Ei-ei, pedofiilia või perevägivalla luuletamiseni ta ei alanduks vaid kasutab ikka jõhkramaid vahendeid. Näiteks ei tasu üldse imestada kui ta sind lennujaamas pisarsilmi ära saates taskusse kotikese kokaiiniga sokutab. Seda manti ikka jagub - vahepeal semmis ta ühe pollariga, kes asitõendite laos töötas ja too ullike andis võtme. Pärast seda tuli õnn ka meie pere õuele, sest kõik see mööbel, kodutehnika ja muu tavaar on valdavalt ikka sealt pärit, aga see selleks. 

Kalamajas jäi silma üks imelik torn. Oma arust tean kogu linna nagu omi taskuid, aga sellist polnud veel näinud. Kuidas see küll kahe silma vahele on jäänud? Häbi-häbi! Siis aga meenus, et olin ise selle loomisega kaude seotud. Asi nimelt selles, et olen vabariigi valitsuse salanõunik ja kogu kokkuhoiuplaani veel salajasem koostaja. Inimesed kiruvad küll pea- ja rahandusministrit, aga antud juhul on nad siiski kõigest tankistid. 

Suure Plaani kohaselt oleksid ära kadunud kõik pensionid ja toetused ning isegi palga maksmine oleks tulevikus keelatud olnud. Meditsiini-, politsei- ja päästeameti töötajate palgad oleksid aga hoopis langenud. Õpetajate omad ka. Vaadake kui paksud nad on! Pollar kukub enda rasva alla saja meetri peal kokku enne kui pätile järele jõuab. Päästjad passivad vahetuse ajal enamasti Facebookis ja nende poolest võib kogu linn maha kärsata! Kirurgid söövad operatsiooni ajal burgereid! Kuhu see kõlbab ja aitab sellest jamast! 

Enne muidugi tegin uurimistööd ja suur enamus politsenike, kes tänapäeval on valdavalt naissoost, olid mu geniaalse plaaniga igati nõus, sest rannahooaeg läheneb ja korralik palgakärbe aitaks ka taguotsad mitme numbri jagu väiksemaks. Kokku hoida annaks aga veel ja nüüd jõuame loo tuuma ehk kohe-kohe kogu Eestit katma hakkavate kõrgete tornide juurde. Asi nimelt selles, et ilmajaama ja infovahetusega seotud inimesed hakkavad edaspidi töötama neis tornides. Kõrgelt on ikka paremini näha milline ilm on, kus põleb või millisesse suunda mõrtsukas jooksub. Sidekulude kohalt on kokkuhoid meeletu ja tagasihoidlike arvutuste kohaselt jääks riigi kaukas ainuüksi esimese aasta jooksul 444 miljonit üle. 

Vaatasime torni ja täitsa ilus tuli teine välja. Et see Kalamaja asumisse sobiks, pidi see hästi vana välja paistma ja ehitaja sai kenasti hakkama. Miks nad aga selle nii viltu ehitasid? Tont seda teab ja esimene vasikas läheb ikka aia taha. Nüüd siis teate, millise pressiteate valitsus õige pea välja annab. 

Ahjaa, tegime Kalamaja gümnaasiumi ees ka PISA-testi ära. Häbi tahab ää tappa, aga Nõpsi ja Rutsi tulemused olid palju paremad kui minu oma. See ei jää nii ja täna peavad nad leppima niruma toiduga – koer peab ikka teadma, millal silma paista ja kuidas peremeest paremas valguses näitama peaks! Sellega nende karistus muidugi ei piirdu! Vahi ülbikuid või otsustasid valitsuse nõunikust targemad välja paista!