09 jaanuar 2021

"Heasüdamlik itaallane otsis eakale koerale abi"

"Tere!

Today I witnessed a dog kept in bad conditions. He is attached to a chain, he limps because one leg is apparently sick, he looks overall in bad conditions. I took a video, attached. 

The place overall looks run down, and the owners seem to know about his state. The address is Tuukri XXX, Tallinn. It is a car repair shop.

Let me know if you need any additional info, and I hope you will manage to do something about it and help him",
kirjutas Filippo Pistore, heasüdamlik itaalia päritolu mees kui nimest järeldusi teha.

Käisime koos Kelli Samberk'iga ja viskasime pilgu peale. Algus polnud paljutõotav - kitsuke kuut, lühike rihm, aga kohe kogesime, et esmamulje võib ka petlik olla. 

Peremees või õigemini hooldaja tuli Haapsalu haiglast spetsiaalselt Tallinna, et olla sel ajal juures kui toimetama hakkame. Esitas passi, kus vaktsineerimised aasta aastalt kenasti sisse kantud. Lausa eeskujulikult kohusetundlik! 11 aastase Kingi eest, kes elab ühe tööstushoone territooriumil on hästi hoolt kantud. Papid on selle oma südameasjaks võtnud. 

Õhtul kui väravad suletakse, lastakse kuninga nimega koerake vabalt jooksma ja ringi tuuseldada saab ta hommikuni välja. Taolist lõbu väga paljudel Eesti ketikoertel pole - kutsikas ketti aianurka, lobi ette ja seal ta kunagi sureb. Neid on sadu kui mitte tuhandeid. Seadus taolist loomapidamist soosib ja lubab ning jääb üle vaid tõdeda, et vedas meil, et ise koertena ei sündinud! Eks ole?

Haige käpaga oldi kliinikus juba suvel kliinikus käidud, aga väidetavalt ei saavat seda koera enam aidata. "Usalda, aga kontrolli", on ütelus, millest lähtume ja säädsime sammud Loomade Kiirabi Kliinikusse. Kahjuks seal kinnitati diagnoosi - luuvähk ja antud juhul ei aita isegi amputatsioon.

Vanahärra sõnul koer jookseb aga ringi ja käpp nähtavat valu ei tee, kuigi ta sellele ei toeta. Ajavat isegi kasse taga nagu noor kutsikas. Arstid kahtlesid ja soovitasid Kingi tema enda huvides "tuttu" panna. Me polnud sellega praegu veel nõus ja anname aega kuniks ta tõesti kehvemaks jääb. 

Kotitäie arstirohtusid ja head-paremat söögipoolist andsime kaasa. Kui haigus talumatuks muutub, siis mõistagi sekkume koheselt ja oleme kõigest vaid telefonikõne kaugusel. Taadile lubasime, et iga paari nädala tagant käime vaatamas ja Kingi rohkem kuskile ei vea - arsti toome kohale, kes ilma igasugu stressi ja hirmuta sealsamuses "omas kodus" ta viimsele unele suigutab. Matmismured jäävad ka meie kanda juhul kui vanahärrad seda soovima peaksid.

Ei saa me alati aidata, aga toeks oleme ikka kui vähegi rahaliselt võimalik on. Vanataadilt ei küsinud me sentigi ja loodetavasti on hea annetaja sellega päri, et ka taoline nö omanikuga loomade tasuta abistamine on teatud juhtudel igati põhjendatud ja vajalik. 

Siinjuures suured tänud kõikidele Loomapäästegrupi toetajatele ja Filippole, kes eakat koera märkas ning talle abi otsis. Tulevastele edu- ja halastuslugudele saad õla panna meie tavapäraseid rekvisiite kasutades. Tänud juba ette!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318 
  • 900 1313 (5.-)
  • 900 1414 (10.-)
  • 900 2323 (25.-)
Annetada saate ka läbi PayPal'i ja mTasku. Püsiannetajad leiavad vajaliku informatsiooni SIIT