16 august 2018

"Sõprus tasub ära! Advokaadibüroo Lindeberg hakkab Loomapäästegängi esindama"

Ma olen ikka kekanud oma juristidest-advokaatidest ja isegi paari kohtunikust semuga, keda on tutvusringkonnas rohkem kui isegi sünnis mainida. Enamasti nende teeneid peale hüva nõu vaja pole, aga eile sai üks kauaaegne tutvus-sõprus-ühiste asjade ees seismine (loomakaitse) uue sisu.

Ja nimelt hakkab advokaadibüroo Lindeberg, vandeadvokaat Keijo Lindeberg'i isikus esindama "Loomapäästegrupp MTÜ-d" igasugustes kohtujamades, loomapiinajate kohtusse tarimises ja ka ühingu dokumentatsioonile viskab ta pedantlikult kriitilise pilgu peale.

Ma ise pole bürokraat, aga sellest olen 11 aastase vabatahtliku loomakaitsja karjääri jooksul aru küll saanud kuidas asju teha ei tohi ja seda kõike plaanin ka "loompäästegrupis" vältida. Lepingud, lepingud, lepingud, sest nagu hiljutine kogemus taas näitas, siis teiste kokkulepetega võid peed pühkida ja tegelikult ei kõlba need sellekski.

Lisaks loodan, et Keijo erapooletuna hoiab rangelt ka raamatupidamisel silma peal ja siinjuures siiras kaastunne raamatupidajale - lihtne sul olema ei saa!

Politseid me väga tüütama ei hakka, sest Eesti õigusruum kaitseb reeglina loomapiinajaid. Kui asi on aga 100 % kindel ja tunnismaterjal olemas, siis esitame avaldused küll. Seda mitte selleks, et süüdlane naeruväärse karistuse saaks vaid ikka seetõttu, et loomasõber mõistaks millises õigusruumis ja riigis ta elab. Lisaks pakuvad loomapiinajaid ja -tapjaid õigeks mõistvad kohtuotsused koomilist lugemist, mida palun tulevikus käsitleda följetonidena .......

Me elame kapitlistlikus riigis, kus raha on tegelik JUMAL, mida kõik kummardavad. Rahva arust käib see eriti just juristide kohta, kellelt laekuvad arved kahandavad temperatuuri seedetraktis miinuskraadideni. See kõik on tõsi, aga Keijo on teisest puust mees ning teab omast käest vabatahtliku tegevuse "kerjuslikku" olukorda.

Seetõttu ta loomapäästegängile arveid ei esita ning esindab meid kohtus täiesti tasuta. Taolist altruistlikku suhtumist just väga tihti ei kohta, aga luban juba ette, et me ei kuritarvita seda heatahtlikkust ning üritame loomapiinajad tulevikus ikka ellu jätta, mitte kohe maha koksata!

Aitäh Keijo kõigi piinatud-näljutatud-tapetud loomade ja loomasõprade nimel!