20 mai 2018

"Elvandisõnnik on parim, aga kanepikasvatuseks ei sobi!"

Eestlane tahab kevadel näpud ikka mulda ajada ja nii otsustasin minagi paar kanepitaimekest suureks kasvatada. Loomulikult oma tarbeks ja meditsiinilistel eesmärkidel.

Isegi linnainime teab, et kõik algab väetisest ja mida suurema looma „jääke“ kasutada, seda parem. Helistasin Mati Kaalule ja palusin abi.

„Tsau Mati. Kas sa saad mulle paar ämbrit elevandi sitta väetiseks anda?“


„Ole nüüd hea mees! Sellele on selline järjekord! Edgar tuleb sügisel poliitikasse tagasi ja viis just pool koormat uue erakonna tarbeks ära. Nad hakkasid üksjagu rohelisemaks ja panevad vaese valija tarbeks kardulad maha. Sügisel hakkavad tasuta jagama. “

„Ära jama, hädasti on vaja, tervis jukerdab ka ja seetõttu on vaja kanepitaimed maha panna.“

„Ja-ja-ja, siis küll. Arusaadav kui tervis jukerdab siis üritan aidata. Kuule Heiks, annan sulle ämbri elevandi ja teise kaelkirjaku oma. See on peaaegu sama hea. Segad ära ja kärab küll. Kas sobib?“

„Muidugi sobib! Ole sa meheks!“


Mõeldud-tehtud, aga sa vana raisk, kus taimed lõid vohama ja viskasid lausa päevadega kõrgust! Nüüd on mul lausa kanepipuud! Rahvatarkusel on ikka tõetera sees! 


Narkopolitseinikud on meil muidu üsna sotud. Näiteks viimati kui nad mul „külas“ käisid, siis vastasin iga taime kohta, et on see tomat ja tüübid jäid rahule küll. Piirkonnakonstaabel ei saanud aga isegi kokaiinist sotti. Oli parasjagu laupäev ja tõstsin köögilaual manti kilostesse suhkrukottidesse kui inspektor Kukeke sisse astus ning tõsiselt otsa vaatas.

"Nii Valner, milleks sulle nii palju suhkrut vaja on?"

"Ma olen ju vana moosimeister ja -sõber!"

"Sedant küll, aga kas sa pole kuulnud, et suhkur on tervisele kahjulik? Ürita ikka looduslikke vahendeid kasutades moos magusaks saada!"

"See ongi looduslik ju! Elbruselt pärit. Kas sa siis ei tea, et Himaalajast tuleb selline sool, mis on tervisele lausa kasulik ja Elbruse tippudest pärit suhkruga on täpselt sama lugu!"

"Loomulikult tean ma seda, aga tahtsin sind lihtsalt kontrollida. Tubli, et enda ja külarahva tervisest hoolid", ütles ta tunnustavalt, aidates lausa ise viimased viis kilo ära kaaluda ja pakkida.

Kõik valge ehk suhkur, sool ja kokaiin on muidugist Saatanast ning sestap on tervislikum kanepiga jamada. Taimede kohta võin ma "tomatijama" ajada, aga vat õitel teevad politseinikud vahet küll ja õitsev kanepitaim on justkui roosakas-lilla rätik nende jaoks. Nüüd käingi nagu noateral ja mõtlen uut valet välja, mida öelda kui nad tulema peaksid. Ja tulevad raudselt, sest ega nad pimedad ole! 

Kevad on muidugist kena aastaaeg, aga see va õitsemine tekitab parajat peavalu ja mitte ainult allergikutele. On teil äkitselt mõni hea nõuanne välja pakkuda, sest kohe kuidagi ei raatsi kanepipuid maha raiuma hakata?