02 november 2015

"Seksuaalset ahistamist saaks veelgi vähendada!"

Seksuaalne ahistamine on absoluutselt taunitav ja vastikuid lähenemisi on pidanud taluma ilmselt enamus naisi. Mõni üksik mees vast ikka ka, aga põhirõhk jäägu siiski sõnadele „üksik mees“, sest naiste lähenemised on ju eranditult meeldivad kui sa just parasjagu lauspede pole.

Õnneks on meie valitsus asunud seksuaalse ahistamise vastu resoluutselt võitlema ja selle tulemusena on paljud kontorid tänapäeval avatud planeeringuga või vähemalt klaasseintega eraldatud. See on andnud ääretult positiivse tulemuse ja täna võin juba julgelt kinnitada, et igasugu ahistajad ja muud pervod kontrollivad oma käitumist hoolega ning pealtnäha süütud  „pepu patsutamise“ ajad on jäädavalt möödas.

Kõik pole veel mõistagi kaugeltki korras, sest mõned nilbikud julgevad veel ka täna sisse kiigata sügavatest dekolteedest või piielda miniseeliku alt paistvaid jalgu. Julgen kinnitada, et ka sellega soovolinik aktiivselt tegeleb ja on vaid aja küsimus, mil meie ühiskond ka nendest ajast ja arust pärit ürgilmingutest vabaneb.



See võtab mõistagi aega, aga eelmisel nädalal Riigikogusse jõudnud seadusparandusettepanek peaks ka „piilujaid“ üksjagu ohjeldama ning ilmselt aasta paariga on see perversne komme eelkõige tillikandjate seast välja juuritud. Sellega aga mured paraku veel ei lõpe ja nagu selgub viimasest soovoliniku analüüsist, siis pahatihti tunnetavad eelkõige just naissoost töötajad meeste üleolevat suhtumist. Kümned kui mitte sajad tuhanded eesti naised on seda ka soovolinikule väljendanud ning nõudnud kohest reageerimist, sest sellises keskkonnas, kus meeskolleegid sulle pidevalt n-ö „ülevalt alla“ vaatavad on lubamatu, solvav ning ei vasta liberaalse Euroopa nõuetele.

Kohtusin nädalavahetusel soovolinikuga ja nõupidamine oli konstruktiivne, sest pärast pikki tunde kestvat arutelu leidsin lahenduse, mis peaks isegi aastakümneid soorassistliku „ülevalt alla“ suhtumist taluma pidanud meeter neljakümne kuue sentimeetri pikkust Virvet (perekonnanimi teada) rahuldama. Ja nüüd mu sõbrad, on mul hää meel teile esimesena teatada, et alates 15.jaanuarist 2020 peavad olema ka kontorite põrandad-laed klaasist! Olen veendunud, et see teeb lõpu meeste üleolevale suhtumisele ning pärast seda vaatavad nad teile kallid naised vähemalt tööpostil olles alati alt üles!