18 detsember 2023

Navitrolla, Mart Sander, Hannes Võrno ja Kristin Tomson ulatavad abikäe avariisse sattunud kutsikale


Navitrolla, Mart Sander, Hannes Võrno ja maalikunstnik Kristin Tomson koos teiste Eesti kunstnikega osalevad heategevuslikul aastalõpuoksjonil, mille eesmärgiks on toetada saksa lambakoer Luna raviarvete tasumist. Luna kavaldas üle oma eaka perenaise, põgenes kodust, aga sai juba taluväravas mööduvalt autolt löögi. Prognoositav raviarve võib ulatuda 4000 euroni. Oksjonil on erinevate kunstnike tööd ja esindatud on nii maalikunst, käsitöö, graafika kui klaasile maalimine. Oksjon toimub Tomson Mandalamaalide lehel.

„Oksjoni peamine eesmärk on liiklusõnnetusse sattunud noore saksa lambakoer Luna raviarvete, mille kogusumma võib ulatuda 4000 euroni, tasumine. Kokku on Loomapäästegrupil hetkel 8000 euro eest tasumata arveid, aga oksjonil osalevad kunstnikud keskenduvad eelkõige kutsikaohtu Lunale parima võimaliku ravi tagamisele,“ selgitas Tomson lisades, et nad lähtuvad USA presidendi Ronald Reagani kunagi öeldud mõtteterast, mille kohaselt ei saa me aidata kõiki, aga kõik saavad aidata kedagi.

“Olen veendunud, et kõik loomad on võrdsed ja neid tuleb võrdselt ka kohelda ning täpselt samast põhimõttest lähtub ka Loomapäästegrupp oma tegemistes,” põhjendas Navitrolla oksjonil osalemise tagamaid.