23 aprill 2020

"Paha päev! Väga paha päev!"

Ei tea, mis eile toimus, aga Tallinnas jäid kassid-koerad enneolematult palju autode alla. Loomade Kiirabi Kliinikus lugesime õhtul kokku kuus vigastatut või oli see lausa seitse? Sassi läheb, aga arulagedalt palju ikka ning taolist asja ma ei mäletagi.

Kesklinna viaduktile ronimine maksis end kurjalt kätte ühele eriti armsale ja sõbralikule kiisule. Üks tore naine andis temast meile teada. Suured tänud. Kahjuks ei tea ma tema nime.


Tanel ja Kelli tõttasid appi ja toimetasid õnnetu hinge Loomade Kiirabi Kliinikusse, mis on esimene koht, kuhu gäng raskelt haiged loomad Põhja-Eestis viib. Arstid asusid ta elukese eest võitlema, aga jätan vigastuste loetelu enda teada, sest see viiks nii mõnelgi kaunishingel ööune ning sunniks oksendama.

Napp paar tundi hiljem tuli kõne Lasnamäelt - rõdu all verine kiisu, kes liikuda ei suuda. Mees ja naine, kelle nimesid ma kahjuks taas ei tea, toimetasid aja kokkuhoiu pärast kiisu ise arsti juurde. Loomapääste garanteeris arve tasumise ja tohtrid olid järjekordse patsiendi vastuvõtuks valmis. Nagu kaks tilka vett! Nii sarnased!

"Kas mingi maniakk sõidab neid täna meelega sodiks? Mis päev see küll täna on?", laiutas assistent Karin Krutob jõuetult käsi.

Õhtul selgus, et esimest kiisut päästa pole võimalik. Nii-nii-nii kahju! Ta oli nii tore ja armas loom. Veel selgus, et Lasnaka kassi arve tasumise garanteeris ka üks teine organisatsioon. Imelik, aga jummala pärast ja suur aitäh, sest meil on neid vigaseid niigi palju.


Hakkasin kliinikust üsna hilja lahkuma kui taas läks rock-n roll lahti. Sedapuhku vajas abi auto alla jäänud koer - väga armas temagi, pea katki, kõhualune ja käpp ka. Perenaine oli kaasas. Nuttis.

Tulin tulema! "Too much" ühe päeva kohta! Mis kuradi päev see eile tõesti küll oli? Uus kõne - vigastatud kass Astangu 70 maja juures, elanikud lasid trepikotta ja kliinikusse viia ei lase. Mida kuradit? Olgu etteruttavalt öeldud, et tegu oli valeväljakutsega. Kiisu lihtsalt muldvana. Jummel tänatud!

Kes valu mõistab ja loomadele kaasa tunneb, see toetab. Oleks väga abiks praegu ja tänud juba ette!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318


Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)


Palume tervitustekst kindlasti lõpuni kuulata, sest vastasel juhul annetust ei toimu!