11 aprill 2023

Munadepühal ei lenda Hispaanias isegi sääsed mitte

Eile esmaspäeval oli teine munadepüha ja Hispaanias sel ajal tööd ei tehta. Päev läks raisku, aga täna hakkasin arsti otsima, kes mu ratsu ellu ärataks. Egas ta surnud ole, aga nõrguke ikka ja palju sõita pole mõtet.

Kaks päeva siiski linnapeal käisime ja Barcelona alumine pool on enam-vähem selge. Vähemalt tean, kuhu suured teed viivad ja mida sealt leida võib. Olen ülalinnas varasemalt käinud, aga vaat sinna teed üles ei leia.

Taas tuli appi Google maps täna hommikul kui palusin end juhatada lähedal asuvasse, vaid 3,7 km kaugusele töökotta. Tema arvas, et see töökoda on aga ikka kaugemal ja juhatas mind 10 kiltsi kaugusele mäe otsa linna sisse kitsale põiktänavale, kus pole töökoda eales olnudki. Saati siis mersu esindust. Sedapuhku polnud üldse pahane ja nüüd tean kuidas ülalinna saab.

Arsti leidmine polnud teps lihtne ja paljud töökojad tõstsid käed. Üks Boschi esinduse töökodadest lubas ette võtta järgmise sajandi esimeses pooles. No way! Lõpuks kandis vaev vilja ja suunati mind õigesse kohta. Barcelonast eeslinna 8,4 kildi kaugusel.

Majaesine kaubikuid täis ja jagavad matsu küll. Vajalik jupp ka kohe olemas, aga keeldusin ja seletasin, et vajan seda ikka koos tööga. Jälle räägiti järgmise sajandi esimest poolest.

Ma nutma ja kurtma, et naine tsüklis ja lapsed juba kuu aega pole kooli ega süüa saanud. Vanaisa hakkab surema ja vanaema sünnitama.

Mehed said murest aru - neil ka joodikud naised ja sünnitavad vanaemad. Mu "punanahast memmeke" saab arstile neljapäeval kell 8.00. Uuritakse ta läbi, tellitakse vajalikud jupid ja reedel 8.00 toimub narkoosita opereerimine.

Põhiküss on kuhu Ruudi selleks ajaks panna. See raip ju haugub ja hammustab. Arvan ise, et teibin ta tööde ajaks katusele. Siis on kõigil ohutu.