06 november 2020

"Lõuna-Eesti kaks kaubikut ka lõpuks lahinguvalmis"

Arvutisse väga ei satu praegast, sest ma pole enam mingi tühine loomapäästja vaid Autobaasi direktor ja lukksepp ja elektrik ja kubjas ja sada asja veel. Ühesõnaga käin kut ehtne õlituuker mustade küünealuste ja šitaste riietega uhkelt ringi.

On sattunud nii nõmedalt, et pooltel päästekaubikutel on just aasta lõpus ülevaatused ja siis tuleb need lille lüüa. Enne hoidis tehnikat lahinguvalmis Erko Elmik, aga mees tõstis käed, sest tööd oli liigpalju. Arusaadav ja seda ongi ühele inimesele too much kui järg käest läeb ja korraga kaela sajavad.

Nüüd jagasime kamba peale ära - Albert Ovtšinnikov mürab Haapsalus elektriga, Tarmo Oolup teeb lukksepatööd ää Lihulas. Kristina Sadohhina kallis kaasa võttis Lõuna-Eesti busside lappimise Tallinnas enda peale. Roosna-Allikul asuv Pakiauto aitab ehk juba homme ka natuke kaasa. 

Abilisi on veelgi - Eurostautost näiteks Tom, kes töö eest senti ei küsi. Kaupo Kasemets tagab aga, et väiksemgi mustus koos batsillustega minema pühitud ja hävitatud saaks. Pärast tema pesu läigivad aparaadid kut pühademunad. Isegi kosmosest on näha. "Automaailm" teeb megaallahindlust ja ühtekokku ongi see nagu üldrahvalik projekt juba. Väga vahva!

Täna sai Otepää lähistel paiknema hakkav aparaat peaaegu valmis. Jõulude meeleoluks tegime endisest "joodikukongist" õdusa loomakuudi koos oranži valgusega. Jube seks värk - elukad on kindlasti megaõnnelikud. Naised oleks vast kindlasti roosat soovinud. No mis teha? Elu on karma ja vahel mitteõiglane.

Tulevikus tulevad ka UV-lambid, aga sammhaaval vastavalt võimalustele. Bioohutus tõuseb, ei muud ja ajame ikka lati kõrgele. Tänavuse aasta eesmärk on kongidest videopilt koos temperatuurinäiduga armatuurile saada, et hädalised juhtidel kõikse aeg silme all oleks - kunagi ju ei tea, mis juhtuda võib? Äkki läeb haav lahti ja joosevad veel verest tühjaks sõidu ajal? Või kisub kuumarabanduseks kätte? See käib käbe - paarkümmend mintsi ja kerkokellad. Need hirmud ja riskid saavad nüüd maandatud.

Lõuna-Eestis olime äpud, aga ka sealne võimekus vähehaaval kasvab - Valga, Tartu, Otepää ja varsti taas ilmselt ka Viljandis on meite masinad loomadele appi tõttamas. Siis sätime juba järgmised sihid, sest Võrumaa, Põlvamaa, Jõgevamaa, Järvamaa ja Ida-Viru on praegu üldse katmata. Küll jõuab, tasa ja targu valitsuse ja Jumala abiga. Nali, viimasest kahest tolku pole ja siinjuures saame vaid loomasõprade toega arvestada. Tänud juba ette!