15 august 2020

"Aasta parim patsient - Simsoni kurg"

"Kuidas seda haava puhastada kui ta äkitselt ei lase?", pärib gängi vabatahtlik Christina Simson, kes Lääne-Virus iga hinge eest võitleb.

"Võta ettevaatlikult kinni ja keera külili. Tehke kahekesi ja ettevaatlikult, et maasolev tiib viga ei saaks. Siis tõstke haige tiib üles ja tehke vajalikud protseduurid ära. Puhastage korralikult, uuesti kogunenud vaglad võtke ära",
õpetab Erko Elmik

Ja nüüd juhtus taoline asi, mida vaid muinasjuturaamatutest lugeda saab. Läheb Christina kure poole, arstimid ühes ja vaevab pead kuidas linnukesele võimalikult vähe tüli teha. Ja nüüd see tore koht tulebki - täpselt aru saades, et inimesed tahavad teda aidata, astub kurepoiss ligi, tõstab ise vabatahtlikult tiiva üles ja kannatab kuniks tohterdamisega ühele poole saadakse.

Nii see kordub päevast päeva ja ütle veel, et lind loll on! Mis siis juhtus? Ei miskit erilist ja kureke lendas kõrgepingeliini, sai vägeva haava ja tundub, et isegi kärssas korralikult kuid jäi ellu. Christina ja Erko toimetasid ta Jüripoja Loomakliinikusse, kus dr. Joel Jürisson grillitud kure põhjalikult läbi uuris:

"Vedas, röntgen näitab, et kõik luud-liikmed on terved ja temast saab veel lendaja. Kui mitte sel aastal, siis järgmisel."

Christina on selline noor naine, kelle puhul tuleb eutanaasia vast tõesti alles siis kõne alla kui loom juba täitsa surnud on. Nali, aga ta võitleb viimase võimaluseni. Ka sellele kurele suutis ta tagavaravariandina juba talu sebida kus viimane siis inimese hoole all oma päevade lõpuni elada saab. Antud juhul seda vast vaja polegi, sest lendama ta hakkab. Ainult aja küsimus ja aega me talle anname.

Kasutangi kohe juhust ja need maainimesed võiksid endast teada anda, kes suudavad kurgedele ületalvepidamist võimaldada - päästaksime ja säästaksime hunnikus linnuelusid! Aitäh!

1414; help@animalrescue.ee