01 mai 2023

Naised, naised, naised

Naised. Mida üks mees ikka märkama peaks kui mitte naisi? Eks ole? Mida üks naine ikka tahtma peaks kui mitte seda, et mees teda märkaks? Eks ole ruudus. Vabandan meeste ees, kes naisi igati loomulikel põhjustel hinnata ei suuda - te pole selles süüdi.

Kõik on paljuski ilukirjanduslik liialdus. Pariis pole kaugeltki armunute linn vaid mingid tüübid kirjeldasid seda siis kui ise armunud olid. See läks levima ja paha ei tee. Uskuge, sest olen käinud ja näinud ning eriti just valgetel öödel on slaavi linnad armastuse hormooni ja paaritumissoovi otsast otsani täis. See on omaette kogemus ja Pariis on köki-möki selle kõrval.

Hispaania naised. Müüt telepildist. Nad pole üldse sellised tegelikult. Kes on senjoriita? Olles seal kuu aega ja suheldes paljudega, jään paraku vastuse võlgu. Ei ma tea.

Hispaania naine vaatab tänaval otse silma. See pole flirtimis- või põlgamispilk vaid ta näeb sind nagu kivi. Kui ta on peresuhtes, siis ei kanguta isegi kangiga. Kui vaba, siis kõik on võimalik - ääretult hakkajad tüübid.

Hüvastijätu- või terepõsemusid ei tule kohe. Alles siis kui ta sind omaks tunnistab. Pole mul eesrindlikku loetelu kui Toledo piiga välja arvata. Tegelikult polnudki ta hispaanlanna. Pigem Ladina-Ameerikast pärit.

Prantsusmaa. Provintsis toredad, Pariisis mõrrad. Vale! Pariisi naised on samad toredad. Nägin ja suhtlesin mõnega. Valmis tutvusi looma. Nii see veri seguneb, mis on vaid hea. Baretid. Pole palju, aga kannavad. Nad on täitsa armsad nendes. Lausa võrratud!

Võidud ei õpeta midagi. Kaotused teevad targemaks. Sestap pole mõtet loetleda neid, keda läbi tõmmanud oled vaid neid, keda pole. Bordeaux neiu oli mu saatuslik viga. Jään teda mäletama ilmselt aegade lõpuni. Koos oli meil tore olla ja kõik märgid näitasid, et aina paremaks saab minna. Jääb kummitama.

Ja mis peamine - prantslannad naeratavad. Eriti siis kui neile ust avad või masina kinni pead ja kas või üle tee lased. Hollandis sama teema.

Alates Saksamaalt tulid kipsnäod. Mitte inimesed vaid robotid. Kes neid karatata tahaks? Pole mingi ekspert. Raha eest lahti riietuivad naisi leidub Tallinnast Lissabonini. Nad ei reklaami endid kui ohvreid. Polnud paraku kunde. Pole kunagi tegelikult olnudki.

See reisikiri võiks olla tuhat lehekülge pikem, aga väga ei viitsi. Elan oma elu ning jagan vaid väheseid seiku kui tuju peale tuleb. Ei muud.