Loomakaitse Liit avab täna vanalinnas, aadressil Suur-Karja 10 gurmeerestorani „Le Maître Chat“, mis tõlgituna tähendab „Saabastega kassi“. Eksootilisest menüüst leiate muuhulgas ka hõrgutavaid roogasid, mis on tehtud kassi- ja koeralihast. „Le Maître Chat“ teenindajad, kokad ja juhid on pühendunud tegijad. Aasiast pärit peakokk Won Lee Yong ühendab oma kuldse kogemuse, aasialiku temperamandi ja piiritu fantaasia unustamatuks cuisineks, mis rahuldab ka kõige nõudlikumat maitseelamuste otsijat.
„Ajal, mil loomaomanikud järjekindlalt keelduvad omi lemmikuid steriliseerimast-kastreerimast ja nende soovimatuid järglasi süüdimatult hülgavad, on täiesti mõttetu neid ju ka lihtsalt maha matta või Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehases väetiseks keeta“, ütles loomakaitse liidu juht Heiki Valner ja lubas, et kiibitud ja registrisse kantud loomad siiski supipotti ei jõua.
„On ainult aja küsimus, mil loomade varjupaigad kaovad ja neid hakkavad asendama taolised restoranid, mis toovad kasu kõigile – omavalitused ei pea enam hulkuvate loomade peale raha kulutama, sest omanikud tulevad oma lemmikutele järgi loetud tundide, mitte nädalate pärast. Lisaks saab ühiskond nö „hulkuritest“ lahti, aga ka maitsvalt ning tervislikult kõhud täis!“
„Põlevkivi saab varsti otsa, aga arvestades praegust loomapidamiskultuuri, siis hulkuvate kasside ja koerte hordid ilmselt mitte nii pea“, konstanteeris Eestimaa Roheliste esimees Aleksander Laane ja lisas, et nende erakond on alati seisnud taastuvate ressursside ja kohaliku toorme kasutuselevõtu poolt.
„Eelmisel aastal tappis ja viskas ainuüksi Tallinna Loomade Hoiupaik 1600 kassi minema, hukatud koertest rääkimata. Taoline käitumine on absoluutselt arulage, sest sellest oleks saanud söönuks pea kõik Mustamäe elanikud ja antud juhul me räägime ka umbes 500 tegemata jäänud kehakattest. Sellist pillavat ja raiskavat mõtte- ja käitumisviisi ei saa rohelised küll heaks kiita!“
Loomakaitse Liidu juristi Piret Tees sõnul on koera- ja kassiliha müügiks Euroopa Komisjonilt erandkorras luba saadud ja momendil käivad läbirääkimised ka toiduks läinud lemmikloomade nahkade realiseerimise üle. „Ilmselt luba ikkagi tuleb, sest vaesuvas ühiskonnas on kõikide ressursside kasutusevõtt igati põhjendatud ning see taastaks ka eestimaalaste ammuse traditsiooni, mil lisaks hüljestele pisteti nahka ka kõik murid ja miisud ning nende nahkadest valmistati sooje kehakatteid.“
Korea juurtega peakokk Won Lee Yong palub eestlastel eelarvamustest üle olla:
„Te sööte juba praegu ilma igasuguse süümepiinata imearmsaid tibusid, vasikaid, sealapsi ja nende vanemaid, vaatamata sellele, et paljud usulahud ja rahvad seda taunivad!“
Yong kinnitab, et koera ja kassilihast tehtud hõrgutised on palju maitsvamad ja tervislikumad ning tema valmistatud vürtsika kutsikaburgeri või imemaitsva kassisupiga jäävad kõik rahule.
Tule söö maitsvat ja tervislikku toitu ning tee head, sest vastavalt allkirjastatud kokkuleppele annetab restoran „Le Maître Chat“ 50% kasumist Loomakaitse Liidule vigastatud loomade abistamiseks.