27 mai 2020

"Mursik vajab kiiresti Sinu abi!"

Eile, 26.mai varahommikul peksis 1974 aastal sündinud mees Harjumaal abivahendiga 2016 aastal sündinud kassi. Sündmuskohal käis politseipatrull. Andke andeks, aga ma ei jõua ega saa taolist poliitkorrektset kantseliiti ehk paska kirjutada ja alustan uuesti.

Eile hommikul kella poole kuue paiku täitus Harjumaal, Munalaskme külas asuva Pärnamäe maja trepikoda lihast ja luust läbilõikava kassi mjäugumise ning meesterahva sõimuga. Sealne elanik, 46 aastane Janek Kangur peksis meeletus vihas harjavarrega naabrile kuuluvat kassi ja tahtis teda tappa. Juhtumit nägi pealt naabrinaine Nataša, kel Janekust valus mälestus eneselgi olemas:

"Ta peksis mind ka kunagi - pähe tehti kaheksa õmblust. Ma ei julgenud vahele minna, aga see oli ikka väga kohutav, mis toimus!"

"Me oleme ta käest kõik sinikaid saanud! Ta on paberitega hull ju! Taoline ei tohiks vabaduses ollagi!", sekkub vestlusesse Murzilkaks kutsutud kiisu eest peamiselt hoolitsenud Viktor. "Eks me saame nüüd ka peksa, et julgesime politsei välja kutsuda!"

Mis siis juhtus? Juhtus see, et Janeku kass ja Mursik läksid kaklema. Mees sekkus, sulges koridoriukse ja soovis harjavarrega naabri kuuluva kiisu surnuks peksta.


Arvates, et kass on surnud, avas ta ukse. Mursik võttis aga viimased jõuvarud kokku ja põgenes sadisti eest kuuri juurde, kus jõuetult kokku kukkus. Viktor tõi ta hellalt põõsa juurde ja andis piimagi. Sinna kass kuni tänase hommikuni jäigi.

"Miks sa varem meid ei kutsunud?", pärisin Viktorilt.

"Me pole kuulunudki sellisest ühingust kui Loomapäästegrupp. Mursik oli nii verine, alul arvasin, et sureb nagunii ära. Politseisse ju helistame lõpuks ja nemad teid kohale kutsusidki."

"Tunnistused on võetud ja algatakse kriminaalmenetlus!", ütles üks korravalvuritest.

"Ma poleks selles nii kindel! Uskuge mu kogemust!"


Siinjuures on vajalik mainida, et politseinikud ei andnud mulle delikaatset informatsiooni ja see selgus külarahvaga rääkides. Tahan selgitada veel üht nüanssi ja nimelt seda, et viimane kui üks politseipatrull ja ka enamus krimiuurijatest on olnud minu praktikas väga normaalsed kaastundlikud inimesed. Ometigi loomadevastased kuriteod uurimist ei saa ja kohtusse ei jõua. Kas asi on nende ülemustes või prokurörides? Jätan selle teie enda otsustada.


Mursik võeti Loomade Kiirabi Kliinikus eelisjärjekorras vastu nagu meie erakorralist abivajavad patsiendid ikka. Ülevaatuse ajal vaene loom lausa nurrus, kuigi tal võis väga valus olla. Mul oli temast nii-nii kahju. Minge pekki!

Esikäpaluumurd, lõualuu vist ka puru, ajuturse ehk peatrauma, suuõõs katki ja hüübinud verd nii nina kui suu täis, keel katki - need on hetk tagasi saabunud esimesed uuringutulemused, mis ei pruugi väga kindlad olla.

Me nimelt ei saa teda veel väga väntsutada, sest organism on nõrk ja kuivem kui kõige kuivem kõrb. Narkoos tapaks. Valuvaigistid, hapnik, tilguti algatuseks, seejärel saab alles põhjalikumalt uurima hakata. Hoidke pöidlaid, et ta ikka vastu peaks!

Annetage ta raviks palun raha ka, sest kuulõpp viib meid pankrotti. Loomi tuleb aina peale ja hommikul oli kontoseis juba miinus 700 eurot.

Mursiku ravi tuleb kallis, kõva lisa nõuab ka Haapsalust täna toodud raskes seisus kiisu ning ka homne Suure-Jaani Kiku opp maksab samuti väikese kopika. Pole hullu ja saame hakkama, oleme enne saanud ja saame ka seekord!

Käesolevaga kuulutan Eesti Vabariigi Euroopa Liidu esiloomapiinaja maaks! Jagage kut hullud ja teeme need kiisud jälle terveks! Tänan kõiki annetajaid ja eelkõige Pärnapuu maja elanikke, kes hirmust üle said ja julgesid Mursiku eest võitlema hakata!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318
Mursiku ravikulud


LPG annetustelefonid on 9001313 (5.-) ja 9001414 (10.-), aga kuulake palun sissejuhatav tekst lõpuni, sest muidu annetust ei toimu.