12 jaanuar 2020

"Uppus või uputati? Tilluke Jack sai uue võimaluse!"

Koera hädakisa ja inimeste hõiked rikkusid muidu nii vaikset ja rahulikku Koidula tänava ümbrust, kui inimesed nägid nn vanadekodu tiigis tillukest koera sumpavat. Lugu juhtus Rakvere linnas. 

Janek Eerits oli mees, kes ei pidanud paljuks külma vette minna ja loomake välja tuua. Ega ta tuppa muidugi kisa kuulnud, aga koerale kutsus teda appi noor lapsevankriga emme, kes võhivõõra inimese uksele koputas. Naine jalutas beebiga kui korraga kuulis koerakese kiljumist. Kahjuks ei tea ma tema nime, aga nii tubli inimene, et ta just nii käitus ja tuimalt mööda ei läinud! Müts maha!

Janek ei mõelnud kaua, viskas ürbid üll ja päästis koerakese elu. Pikalt poleks see tegelane külmas vees vastu pidanud. Ega meiegi inimestena ka kangemad ole ja alajahtumine tabab meid kõiki. Mees viis kutsa koju, kuivatas ära ja soojendas üles. Koer oli rahulik, tänulik ja väga tubli. 

Nüüd läheb aga lugu lausa kriminaalseks. Kas Jacki-nimeline koer uppus ise või uputati? 

Meie Lääne-Virumaa loomapäästjate pealik Erko Elmik hakkas asja uurima ja selgus, et koer kuuluvat kellegile Üllele. 

Naine tahtnud koera varjupaika anda. Ei võetud. Seejärel soovinud ta Jacki magama panna, sest viimane olevat kuri. Loomaarstid keeldusid tervet noort looma hukkamast. 

Kuna küsimärke on veel palju, siis jätan Ülle perenime, elu- ja töökoha esialgu saladuseks. Rõhk sõnal "esialgu". 

Väidetavalt olla Kundas elav naine viinud lõpuks oma 1,9 aastase koera sugulaste juurde Rakverre, Lõuna uulitsale.  

See on see informatsioon, mis on praeguseks ajahetkeks Loomapäästegrupile teada. Uurin homme kõik täpsemalt üle ja siis annan juba ka teile teada, kes "aitas kaasa" või kuidas vett pelgav koerake sinnasamusesse tiiki üleüldse sattus. 

"Läks ise? Läks ta jeee ja seda mula pole vaja küll ajama hakata!"

Perenaine koera tagasi enam ei taha ja olgu etteruttavalt öeldud, et kõiki asjaolusid arvestades ta teda ka ei saaks isegi siis kui väga-väga tahaks!

"Kas teen politseisse avalduse?", tahate kindlasti teada.

"Ei tee! Pole mõtet ja kaeban hoopis Jaani koguduse praostile. See on siin riigis veidi mõistlikum tegevus kui politseid loomade vastaste kuritegude tüüdata. Aamen!" 

Loomapäästegrupp tänab noort naisterahvast ja Janek Eeritsat Jacki päästmise eest! Vägev töö ja suur-suur aitäh!