08 märts 2018

"Tähistagem Naistepäeva kuniks veel lubatakse!"

Laiem avalikkus vast veel ei tea, aga Euroopa võimukoridorides lüüakse Naistepäevale, kui sellisele, hingekella. Kui viimati Saksamaal käisin, siis kohtusin ka Angela Merkeliga ning rääkisime põgusalt sugudest ja nendega kaasnevatest rollidest.

"Sood ja igasugused rollid peavad jääma minevikku nagu orjapidaminegi ning Saksamaal on selles juhtiv roll!", tõdes mulle fräulein Merkel saladuskatte all. "Juba 2025 kaotame oma riigis igasugused viited sugudele ning mehed ja naised hakkavad kandma ühist uhket nimetajat INIMENE."

Lobisesime oma kolm tundi ja kõikide nüansside teieni toomine läheks väga pikaks. Teen lühikokkuvõtte. Tulevikus kaovad koos sugudega ära veel sellised ahistavad piirangud nagu eraldi tualetid, haiglad, saunad, riietuskabiinid jne. Eraldi tähelepanu all oli Naistepäeva tähistamine.


"Paljud mehe kehas olevad naised ju lilli ei saa ning on seetõttu depressioonis. See on lubamatu! Lisaks on paljudele naise kehas olevatele meestele lillede saamine aga ahistav ja alandav!", oli Saksa riigipea veendunud.

"Te olete ikka väga tark ja ettenägelik naine!"

"Ärge solvake mind! Ma pole mingi naine!"

"Andke andeks mu matslikus ja ebaviisakus!"

"Teie õnn, et olete välismaalane. Sakslase puhul oleks asi kindlasti kohtusse läinud!"

Saatsin vastava arupäringu ka Eesti Vabariigi valitsusele, et kas me oleme ikka edumeelseteks muudatusteks valmis? Vastuskiri tuli Sotsiaalministeeriumist:

"Loomulikult on Eesti valmis ja me mõistame hukka sellised igat inimest diskrimineerivad väljendid nagu mees ja naine. Juba praeguse EL eesistumise ajal töötab Eesti valitsus välja ühtse korra, mida kõik liikmesriigid peavad rangelt vabatahtlikult täitma!" 

Kuna küsimusi oli rohkem, siis broneerisingi aja sotsiaalministeeriumi vastava kantsleri juures.

"Kuidagi tuleb ju siiski meestel ja naistel vahet teha?"

"Loomulikult! Aga sõnad "mees" ja "naine" ei sobi kohe enam mitte! Ministeerium pakkus välja sugude eristamiseks esialgu välja "suurte rindadega inimene ja rindateta inimene". See peaks olema kõigile vastuvõetav!"

"Halloo! Meestel on ka rinnad ju!", põrutasin vastu.

"Väga hea tähelepanek. Me polnud sellele mõelnudki. Kindlasti arutame seda nii partei kui valitsuse järgmistel koosolekutel. Äkki sobiks sellised väljendid nagu "suure rinnaga inimene" ja "väikse rinnaga inimene?"

"Selles ma küll kahtlen, sest ka osad naised ei saa õnneks või õnnetuseks ülemäära lopsaka büstiga uhkeldada ning see suurendab segadust."

"Pagan küll! Selle peale me ka ei tulnud! No igatahes on see väga sisutihe ja konstruktiivne vestlus! Mul on väga hea meel, et selline särav mõistus nagu teie sellel väga tähtsal teemal arvamust avaldate."

"Ma tänan komplimendi eest, aga üritame lahenduse kohe välja mõelda. Mida te arvate aga näiteks "rindadega inimesest" ja "munadega inimesest"? Oleks need enamusele vastuvõetavad?"

"Ei-ei-ei! Kindlasti mitte, sest igasugused viited suguorganitele peavad kaduma. Võin teile saladuskatte all öelda, et tegelikult kaovad suguorganid tulevikus üldse ära. Kui täpsem olla, siis võrdsuse tagamiseks hakkavad tulevikuinimesetel olema tegelikult mõlemad suguorganid."

"On see võimalik?"

"Jäägu see taaskord meie vahele, aga Eesti teadlased on teinud üliedukaid katseid ning meestele otsaette siirdatud emakad funktsioneerivad väga hästi."

"Naistele pannakse siis peenised otsaette või?"

"Selline on esialgne plaan küll. See tagab ka võrdsuse ning välistab diskrimineerimise."

"Ma pole selles nüüd küll kindel. Juba Politsei- ja Piirivalveamet välistab selle, sest silme ees "tolgendavad asjandused" segavad vaatevälja ning on eelkõige liikluses väga ohtlikud."

"Siis leiame neile mingi muu koha! Ärge ajage asja keeruliseks ega alahinnake meie teadlasi ja arste!"

"Otsa ees olevast emakast pole ju kasu! Sinna peab beebi ka kuidagi ära mahtuma! Saage ometi aru!"

"Siis paneme antud organid selja peale, sest seal ei sega need kedagi ning tulevikus inimesed ise otsutavad kumb osapooltest just viitsib rasedaks jääda ja sünnitama minna! Lihtne! Ärge olge vaimseks piduriks olulise progressi teel!"

Nagu isegi aru saate, siis kõiki osapooli rahuldavat lahendust on väga raske leida, aga ärgem alahinnakem meie valitsust, kes on selle probleemi prioriteediks seadnud ning lahenduse leidmisel sente ei loe. Pole kahtlustki, et aastal 2025 on kõik korras. 

"Kus viga näed laita, seal tule ja aita!", ütleb meie vanasõna. Ilmselgelt pole mul piisavalt mõistust, et inimestega seotud projektis kaasa rääkida. Loomadega võib teha aga mida iganes ja sestap juba järgmisel Loomakaitse Liidu koosolekul tõstatan teema emaste ja isaste sugude keelustamiseks. Et neil vahet teha, siis võiks hakata lähitulevikus emaseid "pai" ja isaseid "päh" loomadeks kutsuma. Kuidas teile tundub? Olen ma ikka õigel teel või läheb asi väga segaseks?  

Täna aga tähistagem veel Naistepäeva. Praegu veel tohib. Kalli-kalli head naised ja mingu teil kõigil hästi ning mitte ainult tänasel päeval. Või peaks ütlema "rindadega inimesed"? Pagana raske on see eluke ikka tänapäeval, sest olgu su soov nii siiras kui tahes, siis paratamatult ta ikka kedagi solvab! Riskin siiski avaliku hukkamõistuga - Head Naistepäeva!